Wij zoeken vaders, moeders, opa's, oma's, ooms, tantes, buurtbewoners, studenten, stagiaires en 55-plussers!!! Gewoon iedereen die van kinderen houdt en het leuk vindt om tijdens de overblijf toe te zien dat er geen tomaten uit het raam worden gegooid en de kaas niet in het sleutelgat wordt gepropt. Is deze liefdevolle taak voor jou weggelegd? En wil je een leuk zakcentje belastingvrij verdienen? Kom dan bij de TSO CLUB!

Persoonlijke groei en professionalisering

Werken als overblijfmedewerker betekent dat je je in dit beroep kunt ontwikkelen en zelf een persoonlijke groei zult doormaken. Dit maakt het werken met kinderen in de overblijf juist zo boeiend.

Het begint uiteraard met het inwerken onder leiding van een ervaren overblijfmedewerker of van de overblijfco├Ârdinator. Je krijgt een leerzaam boek dat heel leuk is om te lezen: Survivalgids voor de tussenschoolse opvang.

Daarna krijg je elk jaar een training onder leiding van een deskundige trainer. Daar kun je je vaardigheden oefenen en verbeteren in een veilige omgeving. Er is altijd wel iets dat je moeilijker vindt dan andere dingen.

Misschien vind je het soms lastig een conflict op te lossen tussen twee kinderen. Of weet je soms niet goed hoe om te gaan met de leerkrachten van de school. Onze vaste trainer, Sheila Hoogeland van TSO-Support, heeft jarenlange ervaring in de TSO.

Tijdens het werk geef je feedback aan je collega's en krijg je zelf ook weer feedback. Feedback is geen kritiek, maar een gelegenheid om beter te begrijpen hoe je overkomt en wat het effect is op anderen. Je leert erdoor effectiever te handelen en sterker te staan in situaties die je moeilijk vindt.

Na de overblijf bespreken jij en je collega's wat er die dag gebeurd is en hoe je het opgelost hebt. Zo deel je ervaring en leer je van elkaar.

Populaire posts van deze blog

De taken van een overblijfmedewerker

De hoogte van de vrijwilligersvergoeding

Is je belangstelling voor vrijwilligerswerk in de tussenschoolse opvang gewekt?

Dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden om bij de TSO CLUB aan de slag te gaan als overblijfmedewerker in de tussenschoolse opvang. Neem contact op met Judith via 06 2197 5674 of solliciteren@tsoclub.nl.